Produženi boravak 1.c i 2.a 2021.

LISTOPAD

Listopad nam je bio pun dana gdje smo bili marljivi, vrijedni i kreativni. Početkom listopada obilježili smo Svjetski dan učitelja. Boravkaši su crtežom prikazali svoje učiteljice, a drugašići su još napisali i njihove osobine za koje misle da krase učiteljicu.

dora 10.mj (15) dora 10.mj (14) dora 10.mj (16)

Početkom listopada stigli su i Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Razgovorom smo došli do zaključka koje sve plodove nam naša zemlja daruje. Predložak plodova smo ispunili različitim vrstama crta, a pozadinu obojali pastelama i vodenim bojama.

dora 10.mj (18) dora 10.mj (19) dora 10.mj (11)

Sredinom 10.mjeseca smo u istom tjednu obilježili Dan krava i Dan jabuka. Kravate, koje smo donijeli od kuće, smo promatranjem nacrtali na predložak na papir. Saznali smo kako je zapravo kravata dobila ime i otkud potječe, što nam je bilo jako zanimljivo. Kada je stigao Dan jabuka, počastili smo se kraljicom voća i usput naučili zašto je jabuka zdrava u našoj prehrani, gdje raste, kako ju koristimo u jelu i mnoštvo drugih zanimljivih činjenica. Također, odigrali smo igru Memory i kviz znanja, na temu jabuka.

dora 10.mj (22) dora 10.mj (21) dora 10.mj (20) dora 10.mj (23)

U produženom boravku osim igre, u slobodno vrijeme sudjelujemo u kreativnim i pedagoškim radionicama. Jednu takvu smo obilježili kada je stigao Međunarodni dan međusobnog pomaganja. Učiteljica je pripremila papiriće na kojima je pisalo po jedno ime svakog učenika te je svaki učenik trebao izvući po jedan papirić s imenom.. Zadatak je bio da tri dana pomažemo učeniku kojeg su izvukli bez da taj primijeti tko mu je “tajni prijatelj”. Bili smo vrlo uzbuđeni i nestrpljivi. Trećeg dana smo otkrili identitet tajnih prijatelja i razgovarali na koji način smo pomagali jedni drugima i kako smo se pritom osjećali.

dora 10.mj (4) dora 10.mj (3) dora 10.mj (5)

Sudjelovali smo u akciji od strane MUP-a na temu sigurnosti djece u prometu. Prikazali smo razne opasne situacije i razgovarali kako ih spriječiti.

dora 10.mj (24)

U slobodno vrijeme smo rješavali nastavne listiće za ponavljanje, vježbali motoriku ruke, bojali, igrali se i družili na svježem zraku.

dora 10.mj (12) dora 10.mj (9) dora 10.mj (17) dora 10.mj (2) dora 10.mj (1)

RUJAN

Započela je nova školska godina a s njom i rad u produženom boravku. Dočekali smo nove đake ali i one stariji. Panoom smo im zaželjeli dobrodošlicu i slikama pokazali aktivnosti i veselje koji su iskusili bivši boravkaši. Svi su se poveselili novim avanturama i radu u produženom boravku.

Ivana 2021 (26) Ivana 2021 (17)

Prvih tjedana u produženom boravku učili smo o pravilima ponašanja. Prvašići su radoznalo upijali riječi učiteljice a drugašići su ponovili ono što su naučili. Kako se ponašati u razredu, u blagovaonici za vrijeme jela, prema prijateljima i kako brinuti o školskom priboru.

Dora 9.mj (8)

Razgovarali smo o našim imenima i zaključili da svi imamo različita imena koja imaju svoje posebno značenje. Odlučili smo nacrtali početna slova svog imena i ukrasiti ih. Znate li pogoditi kako se tko zove?

Dora 9.mj (3)

Počeli smo s uvježbavanjem fine motorike prstiju naših prvašića. Od pravilnog držanja olovke i bojice do rješavanja zanimljivih vježbica na papiru. Nekima je bilo lagano rješavati listiće s vježbama a neki su se pak više pomučili no na kraju su svi uspješno obavili zadatak.

Dora 9.mj (1) Dora 9.mj (2) dora 10.mj (8)

Znamo da nakon napisane domaće zadaće i ponavljanja nastavnog sadržaja, slijedi ono što boravkaši najviše vole, a to je druženje i igranje Čovječe ne ljuti se, Crnog Petra i ostalih društvenih igara. No, neki se vole opustiti i zabaviti uz glazbu i ples.

Dora 9.mj (5) Dora 9.mj (9) Dora 9.mj (4) Dora 9.mj (10) dora 10.mj (6) dora 10.mj (7)

U rujnu nas je vrijeme itekako poslužilo pa smo slobodne aktivnosti preselili na školsko dvorište. Neki su uživali sa dječjim časopisom, neki se družili i crtali a neki se posvetili sportskim igrama.

dora 10.mj (13) Dora 9.mj (7) dora 10.mj (10) Dora 9.mj (6)